Nieuws

Blink Kunstcollectief organiseert Open Lesweken

BLINK Kunstcollectief staat in de startblokken om iedereen die dat wil kennis te laten maken met kunst- en cultuurlessen. Vanaf 11 september kun je een kijkje nemen bij, en vooral meedoen aan, kennismakingslessen voor muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst en fotografie.

Zo’n 35 kunstvakdocenten die werkzaam waren voor Scala hebben, na beëindiging van het kunstencentrum, de handen ineen geslagen om het kunst- en cultuuraanbod in de regio overeind te houden. De oprichting van BLINK Kunstcollectief was al snel een feit.

In De Meenthe in Steenwijk, in de Plataan in Meppel en in de vele dorpskernen van Steenwijkerland en Westerveld geven de kunstvakdocenten lessen en cursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook de vele muziekverenigingen in het werkgebied blijven hun lessen toevertrouwen aan docenten van BLINK.

Kinderen jongeren en volwassenen ontdekken hun talent, delen het plezier van kunst maken samen en krijgen de kans om uit te blinken. De kunstvakdocenten van BLINK hebben elk hun eigen lespraktijk, maar door samen te werken ontstaat er een rijk aanbod.

Op de website vind je alle mogelijkheden muziekinstrumenten waar je les in kunt krijgen, de beeldende- en theatercursussen en vele soorten dansles op verschillende locaties. Het is altijd mogelijk om hierbij een proefles op afspraak te volgen.

In de komende week zijn er ook open lessen gepland, daar kun je zo binnenlopen en meedoen.
Kijk op de website blinkkunstcollectief.nl voor informatie of aanmelding bij de betreffende docenten. Informatie www.blinkkunstcollectief.nl

Tekst Inge de Vries/ foto Wout Nooitgedacht