Nieuws

Bijker Mechanisatie Nijeveen wint OOM Award

Landbouwmechanisatiebedrijf Bijker Mechanisatie uit Nijeveen heeft dinsdag de OOM Award 2021 voor de regio Noord-Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef Bijker Mechanisatie de andere genomineerden Metalis Metaalbewerking uit Drachten en Hov├ęcon uit Farmsum voor. Door corona was de prijsuitreiking eerder uitgesteld.

“Het is een nek-aan-nekrace geworden.”, aldus de jury. “Bij alle drie de bedrijven is er heel veel aandacht voor het opleiden en ontwikkelen van mensen. Helaas kunnen we geen drie winnaars aanwijzen. We kiezen uiteindelijk voor Bijker Mechanisatie, vanwege de persoonlijke bemoeienis die Ard Mennik heeft met de ontwikkeling van zijn medewerkers, de toegevoegde waarde die het bedrijf biedt voor de sector en de actieve rol die Ard Mennik speelt binnen het beroepsonderwijs, onder meer als examinator. “

Opleiden loont
Praktijkopleider en mede-eigenaar Ard Mennik noemt opleiden ‘onmisbaar’. “Je moet bijblijven in ons vak, de kennis op peil houden. De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik ga zelf ook nog regelmatig op training. Het is voor ons dus de gewoonste zaak van de wereld. Opleiden levert altijd wat op.”

Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Awards
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Foto Olivier Huisman