Regio

Bevrijdingsconcert De Wolden

In 2020 vierde Nederland dat het 75 jaar daarvoor werd bevrijd. Helaas werden veel festiviteiten en herdenkingsbijeenkomsten door de wereldwijde coronapandemie afgelast. Zo ook door het Bevrijdingsconcert dat het Meppeler Mannenkoor in samenwerking met de gemeente De Wolden in april van dat jaar zou organiseren. Het koor is dan ook verheugd dat 2 jaar na dato het Bevrijdingsconcert alsnog doorgang kan vinden op zaterdag 23 april om 20.00 uur in de Mariakerk in Ruinen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Het Meppeler Mannenkoor bestaat sinds 1926, zingt vierstemmig, heeft een veelzijdig repertoire en staat momenteel onder leiding van dirigent Roelof Bosma. Het koor wordt bij het Bevrijdingsconcert op piano begeleid door Mannes Hofsink en daarnaast zal Martin Oosterwijk enkele intermezzo’s verzorgen op zijn euphonium, ook wel tenortuba genoemd. Bij ‘Higland Cathedral’, een Schots lied dat gaat over thuiskomen na de strijd, wordt het koor begeleid op de doedelzak door Michel Engel.

Het Bevrijdingsconcert is met steun van gemeente De Wolden tot stand gekomen. Ook in deze gemeente zijn vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Tijdens het concert wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst hieraan ten goede zal komen.