Regio

Betoverende Pinksterdagen in Dwingeloo en Diever

Afgelopen weekend belandden vele kinderen (en hun ouders/grootouders) in een sprookjeswereld tijdens het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe in Dwingeloo en Diever. Op allerlei plekken was iets te doen of te zien, alles in sprookjessfeer.

Na het openingsfeest waaierde het publiek uit naar de zes locaties waar de voorstellingen plaatsvonden. De prinses van het festival had een prachtige adellijke locatie: de tuin van het monumentale huis Nyengaerde op het Westeinde in Dwingeloo. De verhalenvertellers vertelden hun verhalen vanuit de tuin van een voormalige boerderij, de zingende zeemeerminnen kwamen uit de vijver van de Arnicakwekerij in Eemster en in Geeuwenbrug ging een schoenmaker ervandoor met de zevenmijlslaarzen. In Diever werd met uitzicht op de kerktoren een poppenkastspel vertoond en op Camping Diever probeerde een rattenvangster met behulp van de kinderen de ratten uit het koninkrijk te verjagen.

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli is het tweede weekend van De Sprookjestuinen van Drenthe, in Havelte en Uffelte. Kaarten en meer info op www.sprookjestuinen.nl

RTV Meppel/foto Alanda de Boer