Regio

Bedwing de Pyreneeën voor onderzoek hartekinderen

Fietsfanaten kunnen in september hun hart ophalen bij het nieuwe fietsevenement Hartekind Ride Pyrenees. Deelnemers kunnen kiezen voor een 5-daagse of 1-daagse uitdaging waarbij ze adembenemende cols in de Pyreneeën bedwingen om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind.

Col du Tourmalet, Col d’Aubisque, Col du Soulor, dat zijn bergen die veel fietsers vooral kennen van de Tour. Hartekind Ride Pyrenees, biedt fietsers de kans om te fietsen als een prof, maar dan voor het goede doel! Het evenement is voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Er is een vijfdaagse variant, van 19 tot en met 23 september. Tijdens de laatste etappe op 23 september sluiten de deelnemers aan de eendaagse variant aan voor een epische dag rondom de iconische Tourmalet.

Voor hartekinderen
De opbrengst van Hartekind Ride Pyrenees komt ten goede aan Stichting Hartekind. Er worden jaarlijks meer dan 1.500 baby’s geboren met een aangeboren hartafwijking. Nog altijd sterven er ieder jaar 150 kinderen aan een aangeboren hartafwijking, hiermee is dit doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen en kwaliteit van leven van hartekinderen verbeteren.

Meedoen of meer weten?
Voor Hartekind Ride Pyrenees van 19 tot en met 23 september 2022 zijn er nog plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op https://pyrenees.hartekindride.nl/

Foto Evelien van Kleef