Regio

Basis- en herhaalcursussen reanimatie en AED-gebruik in Staphorst.

De Reanimatiepartners van de Hartstichting Staphorst zijn weer begonnen met basis- en herhaalcursussen reanimatie en AED-gebruik in Staphorst.

 In de cursus gaat u oefenen op een reanimatiepop en met een trainings-AED en leert u zo hoe u een hartstilstand kunt herkennen en wat u als eerste moet doen. Daarna gaat u leren hoe precies de borst compressie en mond-op-mondbeademing moet worden gedaan. Verder leert u hoe een AED gebruikt moet worden. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs volgens de regels van de Nederlandse Reanimatieraad.

De Hartstichting adviseert u de basistraining na een half jaar weer” up” te daten.  (Dit wordt geadviseerd) Hierna krijgt u elk jaar een oproep voor een herhaling. Hier bent u vrij in om deze te volgen of dat u nog een jaartje mee wacht.  Het diploma blijft twee jaar geldig.

Op 14maart zijn er in ieder geval nog plekken voor beginners. Bij veel aanmeldingen worden er extra avonden ingepland. Aanmelden en meer informatie https://reanimatiecursus.hartstichting.nl/

Cheryl Groen/ foto Hartstichting