Sport

Arianne Hartono wint van voormalig nummer 5 van de wereld

Tennisster Arianne Hartono uit Meppel heeft in de eerste ronde van een WTA-toernooi in Vancouver van de voormalige nummer 5 van de wereld gewonnen.

In Vancouver versloeg ze Eugenie Bouchard. De Canadese piekte in 2017 op de wereldranglijst met een vijfde plaats. In dat jaar stond ze in de finale van Wimbledon, en haalde ze de halve finale van de Australian Open en van Roland Garros. Bouchard eindigde dat jaar als zevende van de wereld, maar de jaren daarna zakte ze snel weg op de wereldranglijst, van de 48ste naar uiteindelijk een plek buiten de top 200.

Bouchard kwam de afgelopen jaren weinig in actie. Ze kende veel blessureleed en liet zich opereren aan haar rechterschouder. In maart van vorig jaar speelde ze voor het laatst.

De 26-jarige Hartono had weinig moeite met Bouchard. De Meppelse versloeg haar in iets meer dan een uur met tweemaal 6-2. Hartono, die op de 131ste plaats op de wereldranglijst staat, speelt in de tweede ronde tegen de Amerikaanse Emma Navarro, de nummer 168 van de wereldranglijst.

Foto Shutterstock