Regio

ANWB automaatje viert 2,5 jarig bestaan in Staphorst

Op donderdag werd er een feestje gevierd ter ere van het tweeëneenhalf jarig bestaan van ANWB Automaatje in Staphorst met chauffeurs en deelnemers bij het Dienstencentrum. Met een mooie groep van zo’n 40 gasten werd het heugelijke feit gevierd met een gebakje bij de koffie of thee en aansluitend een smakelijke lunch.
Eindelijk een moment waarbij chauffeurs, deelnemers en rittenplanners elkaar nu echt konden ontmoeten, kennis maken en bijpraten. Wethouder Alwin Mussche en Wout Noorman waren ook aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst is een korte promotievideo getoond waarin vrijwillige chauffeur Rob te zien is die wekelijks op pad is met deelnemer Stefan. Ook wapperden in de kernen van Staphorst en Rouveen deze week de banners van ANWB Automaatje. Binnenkort ook in IJhorst. Alle vrijwillige chauffeurs kregen een cadeau.

Twee-en-een-half jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst.

Voor noodzakelijke ritten, bijv. voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis, kan een rit aangevraagd worden. Dit kan door contact op te nemen met de rittenplanners van AutoMaatje via 06-51800855 tussen 9 en 12 uur.

Foto SWS