Regio

Amira Oustou uit Meppel is de beste voorlezer van Drenthe

Vijf voorleeskampioenen streden in Drenthe op 17 april om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is Amira Oustou van CSG Dingstede te Meppel.

Op 17 april organiseerde Biblionet Drenthe de provinciale finale van Read2Me!. Vijf leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 40 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. De wedstrijd vond plaats in Podium Zuidhaege te Assen.

Een vakkundige jury bestaande uit Inge Speelman, leesconsulent voortgezet onderwijs bij Bibliotheek Hoogeveen, Raymond Wanders, wethouder bij gemeente Emmen en Matijs Lips, Beste Docent Nederlands van het jaar 2018 aan het Dr. Nassaucollege in Beilen, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen.

Amira Oustou neemt het als winnaar van deze provinciale finale op 1 juni op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2024.

Teskt/foto Biblionet Drenthe