Ondernemend

Afrijden in Meppel, voordelig of juist niet?

Commerciële partnerbijdrage

Het zit erop, dagenlang auto theorie oefenen. Je hebt je theorie binnen en bent toe aan je rijexamen. Maar, de slagingspercentages van alle CBR plaatsen door heel Nederland verschillen behoorlijk. Waar in Almelo 62% van de mensen slaagt bij hun eerste rijexamen, is dit in Rotterdam heel anders. Hier slaagt namelijk maar 37% van de mensen voor hun eerste rijexamen. Het lijkt er dus op dat de stad waarin je je rijexamen aflegt behoorlijk van invloed is op het resultaat dat je behaalt. Hoe komt dit? Hoe zit dit in Meppel? En een misschien nog veel belangrijkere vraag; kun je hierop anticiperen?

Doorsnee drukte
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Het slagingspercentage voor het eerste rijexamen ligt in Meppel op 48%. Dit ligt dus keurig tussen dat hoge slagingspercentage uit Almelo, en het lage slagingspercentage uit Rotterdam in. Dit verschil in percentage zou goed kunnen komen door de drukte in verschillende steden. Bedenk je maar dat in Amsterdam of Rotterdam alleen al veel meer fietsers dagelijks de door de stad crossen dan in het kleinere Meppel. Ondanks dat ook Meppel drukte kent, is het niet verwonderlijk dat het slagingspercentage in Meppel wat lager ligt. Toch is het slagingspercentage niet mega hoog. Een slagingspercentage van 48% betekent dat de helft van alle mensen die in Meppel afrijden voor de eerste keer, zakt voor hun rijexamen. Is al dat theorie examen oefenen dan voor niets geweest?

Plannen, plannen, plannen
De kans op het slagen bij je eerste rijexamen kan erg afhangen van de drukte op het moment van je rijexamen. Net als in de meeste steden is het in Meppel vaak het rustigs in het centrum buiten de spits om. Probeer dus in overleg met je rijinstructeur een moment te kiezen voor je rijexamen buiten deze tijden om. Vermijd het plannen van een examen om acht of negen uur ’s ochtends, en probeer een plekje te bemachtigen voor je rijexamen rond een uur of elf in de ochtend. Ook rond de middag is het rustiger in het centrum van Meppel. Een ander geschikt moment voor je rijexamen is dus bijvoorbeeld twee uur in de middag. Naast het moment op de dag, is ook de dag zelf handig om rekening mee te houden bij het plannen van je rijexamen in Meppel. Zo kun je een vrijdag beter vermijden. Op vrijdag is het centrum van Meppel namelijk altijd erg druk bezocht. Je kunt daarom beter voor een maandag gaan. De meeste inwoners van Meppel zijn dan aan het werk, waardoor het voor jou lekker rustig is op het wegdek!

Jij kent Meppel als je broekzak
Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben met je examinator, maar enkele examinatoren laten je op sommige momenten vrij in de route. Grijp je kans wanneer dit bij jou het geval is. Leidt jezelf van de moeilijke kruispunten weg, en rij in de richting van een plek waar je vaak hebt gereden tijdens je rijlessen. Op deze plekken ken jij de verkeerssituatie inmiddels op je duimpje, en is de kans dus veel kleiner dat jij die ene grote fout maakt die je doet zakken!

Foto: www.pexels.com