Nieuws

Aantal inbraken weer toegenomen, vooral in Noord Nederland

Het aantal inbraken in Nederland is in 2022 voor het eerst in jaren weer gestegen. Landelijk werd 3,5% vaker ingebroken, maar in het noorden van het land was de stijging een stuk hoger. In Overijssel (+17,2%), Friesland (+18,9%) en vooral Drenthe (+34,8%) was de stijging het grootst. In Limburg nam het aantal inbraken juist sterk af, met bijna 13 procent. Dit blijkt uit analyse van politiecijfers door BeveiligingWijzer.nl.

Inbraakgolf Meppel zorgt voor enorme stijging
De sterke toename van het aantal inbraken in Drenthe is voor een groot deel toe te wijzen aan een inbraakgolf in de gemeente Meppel. Daar vonden het afgelopen jaar 136 inbraken plaats – een verviervoudiging van het aantal inbraken van 2021. Hierdoor is Meppel nu de gemeente met het hoogste aantal inbraken per 10.000 inwoners, gevolgd door Laren en Gooise Meren (beide Noord-Holland). In de gemeenten Vlieland, Hardinxveld-Giessendam en Urk werd in 2022 het minst vaak ingebroken.

Meer inbraakcijfers zijn te vinden op https://www.beveiligingwijzer.nl/aantal-inbraken-neemt-vooral-in-noord-nederland-weer-fors-toe/

BeveiligingWijzer.nl/foto Pixabay