Regio

AED’s en burgerhulpverleners in Drenthe in kaart te brengen

Deze week start een campagne waarbij Drenten die kunnen reanimeren worden opgeroepen om zich te registreren als burgerhulpverlener. Daarnaast wordt een oproep gedaan om bestaande AED’s aan de buitenkant van het pand te hangen en te registreren. Hierdoor kan een actueel en sluitend netwerk van burgerhulpverleners en beschikbare AED’s per gemeente in kaart worden gebracht. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, draagt het initiatief als ambassadeur een warm hart toe “Noaberschap, zorgen voor elkaar, was nog nooit zo tastbaar. Dit gaat letterlijk over het redden van levens.”

Succesvol reanimeren vraagt om een dekkend netwerk van AED’s en gekwalificeerde burgerhulpverleners. Voor elke gemeente is een actueel overzicht van geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners beschikbaar. Met de campagne poogt de stichting Hartveilig Drenthe met gemeenten en provincie de ongeregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart te brengen. Ook doen zij de oproep om AED’s te realiseren op de zogenoemde “witte vlekken”.

Noaberschap
In de campagne staat “noaberschap” centraal. Zorgen voor elkaar. Wie kan reanimeren, kan een leven redden. Kan een ander eveneens reanimeren, dan kan hij of zij mogelijk ook jouw leven redden. Bovendien helpen we elkaar door een AED aan de buitenkant van het pand te hangen. Op deze manier is het dag en nacht, voor iedereen, beschikbaar.

Diverse inwoners uit Drenthe werken als ambassadeurs mee aan deze campagne. Dit zijn inwoners die als zorgprofessionals of burgerhulpverlener betrokken zijn of zelf succesvol zijn gereanimeerd door burgerhulpverleners. Maar ook ondernemers en sportclubs die een AED geplaatst hebben.

Registreer nu
Kunt u reanimeren of heeft u een AED? Registreer dit nu en ga naar www.hartslagnu.nl.
Heeft u vragen over het plaatsen van een AED of het volgen van een (herhalings-)cursus neem dan contact op met de Stichting Hartveilig Drenthe www.hartveiligdrenthe.nl.

Foto VDG