Ontdek je smaak in Scala’s Kunstproeverij

Scala Centrum voor de Kunsten gaat bruisend van start dit seizoen! Wie wil weten wat het kunstencentrum allemaal te bieden heeft op het gebied van lessen en cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en media is van harte welkom in de proeverij. In de proeverij, van 13 t/m 25 september, kunnen kinderen en jongeren tot wel vier proeflessen volgen in alle kunstdisciplines. De eerste proefles is gratis.

Scala ontwikkelde de proeverij om kinderen en jongeren in staat te stellen hun passie en talent te ontdekken. Wie graag wil dansen kan diverse dansstijlen uitproberen. Wie van knutselen houdt kan aan de slag met alle beeldende materialen, van potlood tot klei.

Op alle instrumenten worden proeflessen gegeven en ook een combinatie is mogelijk: Een piano-, schilder-, toneel- én dansles doen? Geen enkel probleem! Na afloop van de proeverij is er de mogelijkheid om te stoppen of om in te schrijven voor een les of cursus naar keuze. Inschrijven zonder ‘proeven’ kan ook.

Scala vindt dat iedereen op een laagdrempelige manier in aanraking moet kunnen komen met kunst- en cultuureducatie. Daarom zijn de gediplomeerde docenten van het kunstencentrum actief op tientallen scholen in het werkgebied, brengen ze met hun leerlingen de prachtigste uitvoeringen op de planken en nemen ze deel aan evenementen in de regio.

Scala ontvangt subsidie van de gemeenten in het werkgebied en bemiddelt in de diverse kortingsmogelijkheden voor mensen met een lager inkomen.

Voor meer informatie over Scala, de kunstproeverij of het nieuwe aanbod, kijk op www.ontdekscala.nl

Foto Scala