Ondernemend

4 tips voor het boeken van een trip naar Amsterdam

Commerciële partnerbijdrage

Als je zin hebt in een citytrip met je geliefde is de kans groot dat je direct naar het buitenland kijkt. Wellicht willen jullie nog graag een keer naar Barcelona, een auto huren Barcelona Airport is dan zeker een aanrader. Desondanks kan de trip ook gewoon naar een Nederlandse stad gaan, in ons land zijn immers genoeg prachtige steden. Zo kun je een auto huren Eindhoven doen als dit de bestemming is van je reis, maar je kunt ook simpelweg naar Amsterdam gaan. Maak dan gebruik van de onderstaande tips!

Denk aan de fietspaden 
Moet je een fiets huren in Amsterdam is de meest gestelde vraag. Nee, je kunt ook kiezen voor een auto huren Amsterdam. Hier zijn desondanks een paar tips als het gaat om fietsen in onze hoofdstad:

  • Loop in geen geval op de fietspaden. Er wordt onmiddellijk naar je geschreeuwd en iemand zal je aanrijden – en het zal je schuld zijn.
  • Rijd nooit op de weg. Fietspaden zijn de enige plek om te fietsen in Amsterdam.
  • Geef altijd met je arm aan welke kant je op gaat.
  • Je kunt je fiets niet meenemen in een tram of bus tenzij hij opvouwbaar is. Als je van plan bent om je fiets mee te nemen in de trein, tenzij deze opvouwbaar is, moet je er een apart fietskaartje voor kopen. Je krijgt een boete als je dat niet doet.

Neem een City Card
Terwijl je op het station een treinkaartje kunt kopen, kun je de bus of trein niet meer contant betalen. Als je van plan bent veel musea te bezoeken, overweeg dan om een iAmsterdam City Card aan te schaffen. Het geeft je gratis toegang tot veel musea en een kaartje voor het vervoer. Als alternatief, als je niet de grootste museumfan bent, kun je gewoon een OV-kaart krijgen. De 24 uurspas kost € 7,50 en kun je online kopen, of bij aankomst aan de balie op geselecteerde stations. Er is ook een Amsterdam Holland Pass die gratis openbaar vervoer binnen Amsterdam, toegang tot topattracties in Amsterdam en andere grote steden omvat.

Neem een paraplu mee
Het weer in Nederland is niet geweldig – dat is de beste reiswaarschuwing voor Amsterdam om voorbereid te zijn. Het is zelfs het slechtste weer dat veel toeristen ooit zijn tegengekomen dus als het een paar dagen zonnig is, haalt dit het nationale nieuws. Laat je er echter niet door tegenhouden. Het weer verandert elk uur in Nederland, dus het is handig om in laagjes te kleden en een paraplu en/en regenjas mee te nemen. Zelfs de zwaarste regen weerhoudt de lokale bevolking er niet van om rond te fietsen, dus het zou je er niet van moeten weerhouden om op ontdekkingstocht te gaan zolang je voorbereid bent.

Maak geen foto’s op de Wallen
Het is illegaal en respectloos om degenen die op de Wallen werken te fotograferen. Bovendien zijn er genoeg bewakers in de buurt die je camera kunnen neerhalen omdat ze die regels overtreden. Als je nieuwsgierig bent naar de Wallen, maar het gevoel hebt dat je alleen gaat, boek dan een wandeltocht. Houd er rekening mee dat gratis rondleidingen momenteel verboden zijn in dit gebied en gelicentieerde gidsen kunnen je er alleen vóór 7 uur ‘s avonds naartoe brengen.