Evenementen

15 juli is River Side Festival.

15 juli is River Side Festival. “We verwachten zeker 800 bezoekers”, zegt Mats Podt. Die zijn verdeeld over twee sessies. In de middag is er een junioreditie voor de jeugd tot 16 jaar. In de avond gaat het los voor de jeugd vanaf 16 jaar. “Jonger kom je dan ook niet het terrein op”, zegt Miranda Hendriks namens ZoDus Livecollectief. Deze organisatie, die ervaring heeft met concerten, festivals en evenementen in Meppel, hielp Mats bij het opzetten van het festival.

“Het is de bedoeling dat we dit festival jaarlijks laten terugkeren”, zegt Podt. Zowel lokale als regionale artiesten treden op, maar ook landelijk bekende artiesten, zegt hij. Hij wijst daarbij onder meer naar ADF Samski. “Hij heeft meer dan 20 miljoen streams. Dat is een grote artiest.” En hij kijkt uit naar Altijd Larstig & Rob Gasd’rop. “Die weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen.” Het gaat vooral om artiesten uit de urban tech en hip-hop.

Op de line-up staan verder de opkomende Meppeler hip-hopartiest Jos De Goat, Meppeler rapper Rolex Rooks, Corba & Grooveload uit Zwolle en Duivesteijn. Voor de jongere jeugd spelen ‘s middags DJ Tjebbe uit Meppel, Joyliana, Alessio en Rickieroos.

Bleekerseiland vormt het decor van het festival. “We gaan er een strandsfeertje van maken.” Informatie https://riversidemeppel.nl/

Stefan Klomp