Nieuws

15 clubs uit Meppel droegen bij aan succes Grote Club Actie

Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Meppel haalden samen € 27411 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij.” en iedereen kopte deze massaal in. Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers.

Dit jaar deden in Meppel de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club. FC Meppel Gymnastiek €7089, MZPC DE REEST €3642, Av De Sprinter €3006, Volonte Acrogym Meppel €2625, Red Giants Basketbal Vereniging Meppel €2388, Stichting Kindercircus Okidoki €1572, MEPPEL AZ HANDBAL €1554, Meppeler Voetbalvereniging Alcides €1191, Badmintonvereniging Nijeveen €753, Badmintonclub Meppeler Meppers €756. Nijeveen CMV De Bazuin Meppel €852, Skeelerclub Nijeveen €591. Volledige lijst opvraagbaar

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland. Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar de vereniging gaat. Op 6 december vindt de trekking plaats.

RTV Meppel/ foto Merel van Dooren ( Foto Leden van Tilburgse verenigingen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022.)