Schooltv

10 jarig bestaan kwadraat afdeling Kindcentrum de Akker in Meppel

De kwadraatafdeling van ons kindcentrum de Akker bestaat dit jaar 10 jaar. Het kwadraat is een speciale voorziening voor hoogbegaafde kinderen.

Vaak wordt gedacht dat deze kinderen geen eigen programma nodig hebben; “Ze komen er immers vanzelf wel”. De praktijk is echter anders, veel hoogbegaafde kinderen hebben wel degelijk een eigen aanpak nodig. Sommige leerlingen gaan onderpresteren om maar niet op te vallen, met gevolg dat ze zich eenzaam en ongelukkig voelen.

Van de kinderen horen we ook dat ze zich binnen een reguliere klas vaak niet begrepen voelen. Er zijn natuurlijk ook begaafde leerlingen die zich prima staande houden op een gewone basisschool, maar voor de kinderen die wel iets extra’s kunnen gebruiken is Kwadraat al 10 jaar lang een uitkomst.

Dit 10 jarig bestaan wordt dit jaar groots gevierd met de gehele school. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals met z’n allen op school slapen, een reünie en een circusdag. Afgelopen donderdag hadden we ‘praat in het kwadraat’. Acht ‘bekende’ Meppelers kwamen praten over hun beroep/ hun talent. Het motto van kindcentrum de Akker is: ‘Waar talenten groeien’.

De kinderen hebben met open mond zitten luisteren naar o.a. de burgemeester van Meppel, ds Siebe Seitsma, Jaap de Boer van eetcafé Herberg het Plein, de Vermakelaar, Herman Langhorst (bovenschoolsdirecteur van Kindpunt), Meester Sander (onderwijs influencer) en Herma Petersen van Bloemen Petersen.

Foto Eigen