Regio

Zonnebloemen maken voor EK Wielrennen

Op 12, 13 en 16 september zijn er workshops voor kinderen en volwassenen om manshoge zonnebloemen te maken voor het EK Wielrennen in Westerveld. Ze vinden plaats in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo onder begeleiding van Susanne Hurenkamp en Erica Euving. Meedoen is gezellig en gratis. Meer informatie is te vinden op www.cultuurklik.nl. Aanmelden kan via info@cultuurklik.nl of aanmelden@overentinghe.nl onder vermelding van Wielerkunst Westerveld. De zonnebloemen krijgen een mooie plek langs het parcours van het EK.

Op dinsdag 12 september is er een workshop voor kinderen van 4 tot 10 jaar en op woensdag 13 september voor kinderen vanaf 10 jaar. Beide zijn van 15.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag 16 september is er van 13.00 tot 16.00 uur een workshop voor volwassenen.

Susanne Hurenkamp: ‘De zonnebloemen maken we van oude fietswielen, plantaardig geverfde lakens en schapenwol van de kudde uit Havelte. We weven stroken gele katoen door het fietswiel en knopen er schapenwol in voor het bloemhart. De steel omwikkelen we met groene katoen. Kinderen vanaf 10 jaar verven zelf de lakens in plantaardige verfbaden. In de workshop voor volwassenen verzamel je daarnaast ook zelf de planten waar je verfbaden mee maakt.

Allemaal geweldig leuk om te doen! We hopen dat veel enthousiastelingen zich aanmelden voor deze Wielerkunst in Westerveld.

Teskt/foto Susanne Hurenkamp