Nieuws

Zondag 10 december Wereldlichtjesdag

Sinds 1997 is het ieder jaar op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Dit jaar is dat zondag 10 december. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Ook in Meppel ontsteken we op zondag 10 december het licht ter nagedachtenis aan alle kinderen die overleden zijn, waar ook ter wereld. Met een bijeenkomst vol aandacht en symboliek, onder meer door het aansteken van kaarsjes, het noemen van de namen van de overleden kinderen, mooie muziek, verhalen en gedichten.

De bijeenkomst vindt plaats bij ‘De Poort’, Zomerdijk 10a in Meppel (ingang Algemene Begraafplaats) en is vrij toegankelijk voor iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind. Of dat nu lang of kort geleden is. De ontvangst, met koffie en warme chocomelk, is vanaf 18.30 uur, de bijeenkomst start om 19.00 uur.

De avond wordt georganiseerd door Annerie Kremer Uitvaartzorg. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar u mag de naam van u kind(eren) eventueel alvast doorgeven via info@kremeruitvaartzorg.nl

Tekst/foto Kremer Uitvaartzorg