Schooltv

Zomervakantie-avonturen bij OntdekPunt Meppel

OntdekPunt Meppel biedt deze zomer een reeks spannende evenementen voor kinderen van verschillende leeftijden. Van lasersnijden en 3D-printen tot Lego-bouwwedstrijden, er is voor elk kind iets te beleven. De Maakochtend leert kinderen tussen 8 en 14 jaar werken met geavanceerde technologieën, terwijl de Lego-ochtend de verbeelding van de jongere bouwers stimuleert. Voor de echte bouwkampioenen is er Legomaster Jr., waarbij kinderen bouwopdrachten voltooien met Lego en kans maken op de titel Legomaster van Meppel. Naast de betaalde workshops zijn er ook gratis inloopmiddagen om lekker te komen klooien.

De Maakochtend biedt kinderen tussen 8 en 14 jaar een unieke kans om te experimenteren met geavanceerde technologieën, zoals lasersnijders en 3D-printers. Onder begeleiding van meester Sander leren de jonge makers ontwerpen uit hout te snijden en 3D-modellen te printen. Aan het einde van de ochtend kunnen ze trots hun eigen creaties mee naar huis nemen. De Maakochtend is niet alleen leuk, maar stimuleert ook de creativiteit en technische vaardigheden van de deelnemers.

Voor de jongere bouwers in groep 1, 2, 3 en 4 is er de Lego-ochtend. Deze ochtend staat garant voor plezier en creativiteit, waar kinderen gezamenlijk aan leuke opdrachten werken en vrij kunnen bouwen met een overvloed aan Legoblokjes. Onder begeleiding krijgen ze uitleg over verschillende bouwtechnieken, wat hun verbeeldingskracht en motorische vaardigheden zal versterken.

En als jouw kind een echte bouwkampioen is, dan is Legomaster Jr. de ultieme uitdaging! Tussen 13:00 en 17:00 uur worden kinderen uitgedaagd met verschillende bouwopdrachten, allemaal met behulp van Lego. De race tegen de klok zal hun bouwvaardigheden en prestaties onder druk testen. Na elke ronde worden punten toegekend door een deskundige jury, en aan het einde van de dag wordt de Legomaster van Meppel gekroond.

Voor actuele tijden en meer informatie over de evenementen, bezoek https://ontdekpunt.nl/ Wees er snel bij en reserveer een plek voor jouw kind voor een zomervakantie vol plezier en creatieve ontwikkeling!

Aangeleverd /Foto Marcel Dekker