Natuur

Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Deze zomer organiseert Nationaal Park Weerribben-Wieden samen met het Groen Traineeship een 10-daagse exoten-excursie voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. Word jij vederkruid-verdelger of waterwaaier-wachter? Verdiep je in de onderwaterwereld van Nationaal Park Weerribben-Wieden en help mee om invasieve exoten aan te pakken.

Ga 10 dagen op exoten-excursie en leer alles over invasieve exoten en de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je maakt kennis met experts vanuit verschillende groene organisaties, volgt trainingen in eventmanagement en marketing, en gaat op excursie met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het Groen Traineeship vindt plaats van zaterdag 9 tot zondag 18 augustus. Een week van te voren is er een kennismakingssessie. Het evenement dat je gaat organiseren is dan in september. Tijdens de exoten-excursie steek je je handen uit de mouwen.

Aanmelden kan tot 26 juli. Kijk voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheden op: https://www.groentraineeship.nl/project/exoten-uit-de-sloten/  

Tekst /foto Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden