Ondernemend

Zo kijk je gratis naar de Formule 1 zonder ViaPlay abonnement

Commerciële partnerbijdrage

De livestreams van de Formule 1 zijn dit jaar van Ziggo overgegaan naar de streamingdienst ViaPlay. Hierdoor kunnen mensen die geen abonnement hebben op ViaPlay niet meer zomaar naar de races en trainingen kijken, wat natuurlijk niet fijn is. Gelukkig zijn er manieren om toch naar de Formule 1 te kunnen kijken, zonder een abonnement te hoeven nemen op ViaPlay. In dit artikel nemen we een aantal manieren met je door!

De Formule 1 kijken via een Duitse zender
Als jij jouw Ziggo Sport abonnement inmiddels hebt opgezegd, maar geen abonnement wil nemen op ViaPlay, bijvoorbeeld omdat er nieuwe presentatoren zijn, zijn er gelukkig nog manieren om de races te kunnen volgen zonder ViaPlay. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Formule 1 te kijken via een Duitse zender.

Gezellig met je vrienden naar het café
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Formule 1 te kijken in een café. Aangezien de F1 inmiddels een van de meest populaire sporten van Nederland is, worden alle races en zelfs trainingen in cafés uitgezonden. Op die manier kun je zonder abonnement naar de F1 kijken, gezellig met al je vrienden. Gratis is het natuurlijk niet echt, want je kunt niet zomaar de hele dag bij een café zitten zonder iets te bestellen. Wanneer je iedere race en training in een café gaat bekijken, kan dit dus een duur grapje worden. Dan is een abonnement op ViaPlay toch goedkoper.

Formule 1 kijken via Twitch
Een andere mogelijkheid is om de F1 streams te volgen via het platform Twitch. Hiervoor moet je wel goed zoeken, want het is eigenlijk niet legaal om dit soort dingen te streamen via het platform. Ook zal hierdoor de kwaliteit niet geweldig zijn, wat nogal frustrerend kan zijn als je de kwaliteit van Ziggo Sport gewend bent. Wat dan wel weer leuk kan zijn, is dat streamers vaak ander soort commentaar geven dan de presentatoren op tv. Wil je toch liever de F1 kijken in een betere kwaliteit? Dan kun je gebruik maken van een VPN en op die manier de livestreams kijken via zenders in het buitenland.