Nieuws

Zeventigers gaven jawoord in Meppel op Valentijnsdag

Theo (75) en Alie (74) hebben allebei al een huwelijk van 50 jaar achter de rug. Maar alleen zijn is ook maar alleen zijn en tot grote vreugde van het kersverse echtpaar ontmoetten ze elkaar twee jaren geleden. Om de vreugde te beklinken gaven ze elkaar vandaag, op Valentijnsdag, het jawoord. “Dat wilden we op een speciale dag doen”, zegt Theo. “En Valentijnsdag is de dag van de hartjes.”

Vlinders

En het is dubbel feest, want Theo mag vandaag ook nog eens 75 kaarsjes uitblazen. “Ja, het is heel bijzonder allemaal”, zegt Theo. “Dat we op deze leeftijd dit nog kunnen doen. Dat we er nog zijn. En dat je nog weer iets nieuws mag beginnen. Dat is heel mooi, iets nieuws.” Een glunderende Theo heeft nog steeds vlinders in zijn buik. “Vooral in het allereerste begin. Ik dacht dat ik dat op deze leeftijd niet meer zou hebben, maar het is zelfs nog veel heviger.”

Spontaan

De trouwerij was in het Apostolisch Genootschap in Meppel. Theo en Alie genoten met volle teugen, met een zaal vol gasten, een ceremoniemeester en een trouwambtenaar. Wat ze zo leuk aan elkaar vinden? “Theo is een hele lieve, spontane man”, zegt Alie. Andersom vindt Theo Alie ‘een hele leuke verschijning’. “Ze is spontaan, en heeft met iedereen een praatje. Gewoon super.”

Tekst/foto Lidian Boelens (RTV Drenthe)