Nieuws

Wordt dit de mooiste boom van Nederland?

Wordt deze kastanjeboom in Meppel de mooiste boom van Nederland, of zelfs heel Europa? Als het aan Janny Scholten ligt wel. De inwoonster van Meppel vindt de boom zo mooi dat ze hem opgaf voor de Boom van het Jaar-verkiezing.

Op de vraag waarom deze boom moet winnen, is Scholten duidelijk. “We noemen hem de Menora-boom”, vertelt ze. “Hij heeft heel veel armen en lijkt daarom op een Joodse kandelaar, een menora. Hij heeft echt diezelfde vorm en dat doet mij wat.” Daarom klom ze in de pen en schreef de boom in. “Ik las in de krant dat je bomen kon opgeven. Ik was eigenlijk iets te laat, maar gelukkig hebben ze de inschrijving iets verlengd. En nu is hij genomineerd!”

Europa
Als de Menora-boom de landelijke verkiezingen wint ligt zelfs meer in het verschiet. “Dan ga je ook door naar de Europese verkiezingen. Dan kan hij de mooiste van Europa worden”, vertelt Scholten. Stemmen kan tot 18 oktober. Scholten hoopt dat alle Drenten naar de website gaan en hun stem uitbrengen. “Iedereen moet uit de veren! Dat zou een grote eer zijn voor Meppel en het Wilhelminapark.”