Nieuws

Woon- en zorgconcept in Nieuwveense landen stap dichterbij

Op woensdag 11 januari ondertekenden wethouder Robin van Ulzen, Alinda Kloosterman, directeur Kind, Jeugd en Gezin van Cosis en Peter Prak van Ontwikkelingsbedrijf Onz’Hof voor stichting Knarrenhof een  intentieverklaring voor de komst van een uniek woon- en zorgconcept.

Het betreft nieuwbouw voor zorgorganisatie Cosis, gecombineerd met een Knarrenhof in de nieuwbouwwijk Nieuwveense landen. De leefgemeenschap bestaat uit woningen en dagbesteding met 24-uurs ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking en woningen van stichting Knarrenhof voor senioren.

“Met het ondertekenen van deze intentieverklaring is de gezamenlijke bouw van dit bijzondere woon- en zorgconcept in Nieuwveense landen weer een stap dichterbij. Binnen dit concept worden bewoners van zowel Cosis als het Knarrenhof gestimuleerd om in verbinding met elkaar samen te leven. Daarmee wordt voorzien in een stevige woon- en zorgbehoefte, waar we als gemeente Meppel graag aan bijdragen.” Aldus wethouder Van
Ulzen.

Cosis
Op de nieuwe locatie komen woonplekken voor jongeren en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Verder kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking logeren in de nieuwe leefgemeenschap. Daarnaast is er dagbesteding op de nieuwe locatie. De locatie is ter vervanging van de woonlocatie Reestlanden, dagbesteding De Trekschuit en het logeerhuis. Met de nieuwbouw komt de
locatie aan de Bremenbergweg te vervallen.

Knarrenhof
Het concept Knarrenhof richt zich op mensen die het leuk vinden om in een hofje te wonen, elkaar te helpen en gezelschap te bieden. Kortom: mensen die behoefte hebben aan een sociale woonvorm zonder verplichtingen. Ideaal voor senioren die zelfstandig willen blijven, maar niet op mantelzorg kunnen terugvallen. Zo biedt een Knarrenhof een bijzonder concept van veilig wonen met veel privacy en alle voordelen van samenwonen.
De gemeente Meppel, Cosis en Ontwikkelingsbedrijf Onz’Hof B.V. werken de plannen de komende periode verder uit.

Gemeente Meppel/ Foto Daan Prest (Op de foto van links naar rechts: Peter Prak (van Ontwikkelingsbedrijf Onz’Hof voor stichting Knarrenhof), wethouder Robin van Ulzen en Alinda Kloosterman (directeur Kind, Jeugd en Gezin van Cosis).