Nieuws

Woningbouwplannen Meppel kunnen doorgaan dankzij geld Rijk

Een opsteker voor Meppel. De gemeente heeft geld gekregen van het Rijk om versneld 82 woningen neer te zetten. Gisteren werd bekend dat er 2,5 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor een aantal Drentse bouwprojecten. Het gaat om projecten die mogelijk niet door zouden gaan, omdat de bouwkosten de laatste tijd fors zijn gestegen.

Robin van Ulzen (VVD), wethouder Wonen, is opgetogen. “Gisteren kregen we heel goed nieuws. Meppel krijgt bijna 1 miljoen euro om snel huizen te bouwen.” Door de hogere kosten voor grondstoffen en materialen ziet hij dat bouwprojecten in de gemeente vertraging oplopen. “We moeten hard aan de slag voor betaalbare woningbouw. Dat willen we in Meppel heel graag.”

Makkelijk wordt het niet, voorspelt Van Ulzen. “We hebben in Drenthe afgesproken dat er 13.000 woningen bijkomen voor 2030. Het is een hele grote uitdaging. Het is heel duur om te bouwen en er zijn weinig handen beschikbaar. Als we er met zijn allen voor gaan, dan denk ik dat we een heel eind komen.”

Meppel heeft hoge ambities. “We gaan zelfs meer bouwen dan afgesproken,” voorspelt Van Ulzen. Hij hoopt op een groei van 3.000 woningen. De eerste huizen moeten over twee jaar klaar zijn.

RTV Drenthe/ foto Leo de Harder