Ondernemend

Wonen en werken in de prachtige natuur van Drenthe

Commerciële partnerbijdrage

Tegenwoordig is het vinden van een goede woning in ons land niet meer zo eenvoudig. Los van de hoge huizenprijzen, is het aanbod ook beperkt. Overbieden is de standaard geworden. Veel mensen zoeken dan ook hun heil in de noordelijke provincies van ons land. Alhoewel de prijzen daar ook stijgen, is het daar wel heel aantrekkelijk wonen. Je hebt er geen last van de hectiek van de Randstad en je er is veel natuurschoon te vinden. Bovendien zijn reisafstanden vandaag de dag minder spannend. Veel mensen werken namelijk vanuit huis. Een regio waar nu relatief veel nieuwbouw plaats vindt is de omgeving van Meppel, dat gelegen is zuidwest Drenthe.

Nieuwbouw in het groen
In het zuidwesten van Drenthe, nabij de grens met de provincie Overijssel ligt de gemeente Meppel. In de stad zelf wonen ongeveer 30.000 inwoners. In Meppel en omgeving worden verschillende relatief kleine nieuwbouwprojecten ontwikkelt. Zo worden in Meppel zelf in een landschappelijk park diverse type woningen gebouwd, zowel rijtjeswoningen 2-kappers als vrijstaand. Alles draait hier om de rust, ruimte en de natuur.

Een ander fraai nieuwbouwproject is Mooi Nijeveen. Het gaat om energiezuinige woningen in de dorpskern. Nijeveen ligt iets ten noorden van Meppel, nabij het zeer waterrijke Nationaal Park Weerribben Wieden. In de directe omgeving liggen ook fraaie bossen en heidevelden.

Het is een ideale omgeving om te wonen en te werken. De voorzieningen zijn allemaal prima in orde. Je kunt hier de perfecte balans vinden in werk en vrije tijd. De prachtige natuur lig namelijk altijd op slechts een steenworp afstand.

Nieuwbouw woning? Denk ook aan je werkkamer
Ook bij een nieuwbouw woning in het prachtige Drenthe moet je goed nadenken over de mogelijkheden om thuis te kunnen werken. Zeker als je werkgever in de Randstad is gevestigd, zal je niet iedere dag die autorit willen maken. Thuiswerken is dan natuurlijk “de oplossing”.

Een van de beroepen die prima uit te oefenen is vanuit huis is die van SEO-specialist. Als SEO specialist ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van websites voor de online zoekmachines. Je wilt namelijk dat jouw website op het moment dat een gebruiker een zoekopdracht intypt, zo hoog mogelijk in de zoekresultaten is terug te vinden. Bij SEO kijk je aan de ene kant naar de techniek. Als een website zacht zoemend draait, zal deze een hogere positie krijgen. Andere belangrijke aspecten zijn de juiste zoektermen en backlinks en relevante teksten van goede kwaliteit.
 
Het is een intensieve baan die je wel perfect thuis kunt uitvoeren. Een goede werkkamer is dan wel van belang. Denk dan ook bij eventueel meerwerk aan je nieuwbouwwoning aan zaken zoals verlichting, goede netwerkvoorzieningen. Wat je ook niet mag vergeten is de klimaatbeheersing.
 
Heb je een kleine werkkamer, dan kan je met een kleine mobiele airco heel goed uit de voeten. Met een dergelijke airco zorg je dat op een warme zomerdag de temperatuur in jouw werkkamer toch heel aangenaam is.  Denk dan ook aan een mobiele airco raamafdichting. Hiermee voorkom je dat de warme buitenlucht weer van buiten naar binnen stroomt.

Foto: pexels.com