Nieuws

Woensdagavond debatavond woningmarkt Meppel

De fractie van D66 Meppel organiseert woensdagavond een debatavond over de woningmarkt. In de ruimte van Zael aan het Zuideinde 56 is iedere ge├»nteresseerde welkom vanaf 20.00 uur. Op de avond zullen architect Pieter Brink en voormalig Woonconcept-directeur Hedzer van Houten spreken. De woningmarkt is in crisis en dat zorgt voor veel vragen. Om antwoorden en idee├źn op te halen bij de inwoners wil D66 in discussie over het onderwerp.

Pieter Brink, gerenommeerd architect bij B+O architecten, trapt af door zijn visie uit de doeken te doen over bouwen en wonen. Zijn ontwerpen zijn eigentijds, innovatief en soms experimenteel. Het laatste komt vooral terug in zijn kennis om circulair bouwen ver te kunnen doorvoeren in een opgave. Hierbij zijn de materialen en het hergebruik hiervan, leidend. Vormgeving is in zijn optiek een klein onderdeel van de opgave. Net zo belangrijk zijn het proces en de samenwerking.

Hedzer van Houten, adviseur duurzaamheid en voormalig directeur-bestuurder Woonconcept. Samen met Geert van Wijhe grondlegger van het project Wonen zonder Zorg. Een project dat zich richt op ouderen die lekker willen wonen maar ook levensloopbestendig willen wonen.

Tekst: RTV Meppel
Foto: Leo de Harder (archief 2020)