Nieuws

Winterroute Puppet International gaat door

De Winter-Popp-en-Route gaat door. Tussen Kerst en Oud en Nieuw kan het publiek genieten van een luisterroute door het centrum van Meppel, met onderweg drie beeldende theatervoorstellingen.

Na de persconferentie van gisteravond, waarin aangekondigd werd dat de nu geldende maatregelen verlengd worden, past de organisatie van de route de aanvangstijden aan naar de middag en verkleint het de publiekscapaciteit van de routes. Zo is er op alle locaties voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en kan het publiek veilig genieten van de voorstellingen.

De routes zullen nu plaatsvinden op maandag 27 december om 12.30, 14.00 en 15.00 en op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 december om 11.30, 12.30, 14.00 en 15.00.

Speciaal voor deze editie is een audioroute gecreëerd, waarmee bezoekers onderweg worden meegenomen naar het Meppel van 100 jaar geleden. Tijdens de audioroute neemt het personage Aaltje haar luisteraars mee naar het Meppel van begin 20e eeuw. Al wandelend vertelt ze je wat ze ziet. Het was een avontuur in het Meppel van toen! Onderweg kijkt ze haar ogen uit en op drie plekken komt ze iets heel bijzonders tegen.

Puppet International is het belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland en Vlaanderen en vindt om het jaar plaats op ruim 25 locaties in Meppel. Om alvast in de sferen te komen voor het festival dat in oktober 2022 gaat plaatsvinden, organiseert de festivalorganisatie een winterroute. In 2017 en 2019 was de route een groot succes en waren alle speeltijden uitverkocht.

Kaarten zijn te bestellen via www.puppetinternational.nl. Herberg ’t Plein serveert een heerlijke lunch, die te combineren is met het bezoek aan een van de routes. Reserveren kan door te bellen naar 0522-251630.

Foto Winter-Popp-en-Route en Leo de Harder