Natuur

Wildplukwandeling in het Drents-Friese Wold

Het buffet is geopend! Op zaterdag 10 juni kun je onder leiding van de ervaren wildplukkers Tim en Leah leren welke planten je kunt plukken om zelf een heerlijk maaltje bij elkaar te sprokkelen. Bij deze excursie wordt samengewerkt met In het Wilde Weg, een onderneming die o.a. een jaaropleiding eetbare wilde planten aanbiedt. De wandeling is inclusief een kopje sparrenthee en een wildplukversnapering.

Champignonbakje vol
Wildplukken valt eigenlijk onder stroperij, wat betekent dat het meenemen van planten volgens de wet verboden is. Natuurorganisaties hebben echter afgesproken dat een kleine hoeveelheid die in een champignonbakje past, mag worden meegenomen voor eigen gebruik. Pluk als een indiaan, zodat er ook voldoende overblijft voor de dieren in het bos die er van leven, of er hun eitjes op leggen.

Tijd: 10.30-12.30 uur. Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Kosten: € 24,50. Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wildplukwandeling-drents-friese-wold

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Tekst RTV Meppel, aangeleverde foto