Wethouder opent Taaltrein in Meppel

Kentalis de Taaltrein in Meppel is afgelopen vrijdag officieel geopend. Precies een jaar geleden startte de Taaltrein van Kentalis, een behandelgroep voor jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Na een succesvol jaar was het tijd voor een feestelijke opening door wethouder Bos. In het bijzijn van ouders, kinderen, medewerkers en andere zorgprofessionals onthulde de wethouder een kunstwerk dat door de peuters ter plekke werd ingekleurd.

Wethouder Bos is blij met deze zorgvoorziening in Meppel: “Communicatie is zo belangrijk, het is goed om daar aandacht voor te hebben. Blijf vooral checken bij kinderen: heb je begrepen wat ik wil zeggen?”

De Taaltrein van Kentalis zit aan de KP-laan 22 in Meppel. Op deze locatie zijn ook andere zorg- en onderwijsorganisaties gevestigd waaronder het Orthopedagogisch Didactisch Centrum (OPDC).

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’. Meer informatie: www.kentalis.nl

RTV Meppel/aangeleverde foto