Nieuws

Werkstraf voor matpartij bij McDonald’s Meppel

Voor hun aandeel in een vechtpartij bij de McDonald’s in Meppel zijn een 22-jarige man uit Ruinen en een 20-jarige man uit Havelte veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Ze kregen ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

De twee raakten op 9 augustus 2019 betrokken bij een vechtpartij bij de McDrive van het restaurant. Daaraan ging een ruzie vooraf. “Het ging nergens over”, zei de officier van justitie. Opmerkingen over slechte kapsels en seksuele geaardheid vlogen over en weer. “Zinloos geweld dat leed en gevoelens van onveiligheid met zich meebrengt”, zei de aanklaagster. Zij eiste een werkstraf van respectievelijk honderd en tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Op de rug
De oudste verdachte erkende alleen een duw. Hij sloot samen met zijn vriendin in de auto aan in de McDrive, toen hij zag dat zijn neef trammelant had. Hij stapte uit de auto en rende op de belagers van zijn neef af. Hij ontkent dat hij één van hen op de rug sprong en een klap gaf.

De Havelter schopte op zijn beurt twee slachtoffers en smeerde één van hen mayonaise in het gezicht. Hij bekende van meet af aan, in tegenstelling tot zijn neef, die bleef ontkennen ondanks de op de zitting getoonde beelden.

Meer vechtersbazen
Eén van de slachtoffers liep verwondingen op in het gezicht en bij hem brak een tand af. De rechter gaat uit van gelijke monniken, gelijke kappen en legde beiden dezelfde straf op. Er zijn meer vechtersbazen aangehouden, die later voor de rechter moeten verschijnen.

De twee die maandag terechtstonden moeten samen 500 euro aan smartengeld betalen aan één van de slachtoffers.

Tekst Marjan Buring RTV Drenthe
Foto GoogleStreetview