Nieuws

Werkloosheidsuitkeringen -30% in Meppel in tweede coronajaar

Het aantal werkloosheidsuitkeringen (WW) in Drenthe is in het tweede coronajaar gedaald. Het aantal Drenten met een WW-uitkering lag in december dertig procent lager dan eind 2020, meldt uitkeringsinstantie UWV. Ook in Meppel lag het aantal uitkeringen 30% lager dan in 2020.

Eind december ontvingen 5.667 Drenten een WW-uitkering, dat is 2,2 procent van de beroepsbevolking in de provincie. In Meppel waren dat 406 personen dat was 2.3 procent van de beroepsbevolking. In december 2020 waren dat nog 580 personen in Meppel. “De coronacrisis had vooral tijdens de eerste coronagolf veel invloed op de arbeidsmarkt. Daardoor stegen de WW-uitkeringen in 2020. In 2021 daalde de WW juist sterk en kwam lager uit dan voor de crisis”, meldt het UWV.

Al een groot deel van het afgelopen jaar lag het werkloosheidspercentage onder dat van eind 2019, de laatste coronavrije periode. “De afgelopen twee jaren had de coronacrisis veel invloed op de arbeidsmarkt. Vooral tijdens de eerste coronagolf (vanaf maart 2020) liep het aantal WW-uitkeringen flink op. Daarna daalde de WW, onder andere door de steunpakketten van het kabinet. Dit voorkwam veel ontslagen”, aldus het UWV.

Foto Pixabay