Nieuws

Werkgroep Dakajam bereidt 73ste editie voor

Vanaf 1 juni jl. is de website van Dakajam https://www.dakajammeppel.nl/ open voor de inschrijving van kinderen voor de spelweek van 15 tot en met 19 augustus en voor de kampeerweek van 22 tot en met 26 augustus voor jongeren.

Het motto van de inschrijving is ‘wie het eerst komt het eerst maalt’. Er is plaats voor maximaal 350 kinderen van 5 tot 12 jaar in de spelweek en circa 30 jongeren van 12 tot en met 16 jaar voor de kampeerweek. Is dat aantal bereikt dan moet de werkgroep streng zijn. Co√∂rdinator van de werkgroep Jan Jansen ziet op tegen dat moment. “Nooit leuk om mensen teleur te moeten stellen.”

Het maximale aantal heeft te maken met de beschikbaarheid van vrijwilligers. De werkgroep gaat uit van veertien groepen kinderen die door drie tot vier vrijwilligers per groep worden begeleid. De werving van vrijwilligers gaat ook op 1 juni van start. ,,Er waren verschillende jaren extra oproepen voor nodig om alle groepen van voldoende begeleiders te voorzien.”

De 73ste editie van Dakajam wordt als vanouds gehouden op het militaire oefenterrein en in de bossen van Havelterberg. De vergunning van de Gemeente Westerveld is rond. Met de eigenaar van het terrein, Defensie, is weer goed overleg geweest. Informatie en aanmelden https://www.dakajammeppel.nl/

Foto Annita Kuik