Wereldlichtjesdag 2022, herdenken in een sfeervolle setting

Twee jaar lang was het door Corona helaas niet mogelijk, maar zondag 11 december mochten we gelukkig weer een mooie bijeenkomst organiseren tijdens Wereldlichtjesdag. Een moment waarbij we met elkaar alle kinderen herdenken die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Baby’s, ‘stil’ geboren baby’s en jonge kinderen. Maar uiteraard ook pubers of volwassen kinderen. We zetten ze allemaal letterlijk weer even in het licht.

In een sfeervolle setting bij de ingang van de Algemene Begraafplaats werd precies om 19.00 uur de grote Wereldlichtjesdag kaars aangestoken. Na het ontroerende Precious Child werden de namen van de kinderen voorgelezen en de kaarsjes aangestoken. Altijd weer een ontroerend moment. De prachtige muziek, het liefdevolle verhaal en het warme gedicht maakten de bijeenkomst compleet.

Het was koud, maar de aanwezigen waren onder de indruk van de warme setting die (belangeloos) was gecreëerd door Sem Producties. Ook de warme chocolademelk en speculaasjes, beschikbaar gesteld door Villa Kalkoven en Bakkerij Nijstad, werden dankbaar in ontvangst genomen. Al met al was het weer een memorabele bijeenkomst die volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt.

Tekst Annerie Kremer Uitvaartzorg/foto: eigen