Schooltv

Welkom op “Short Business Meet Up”

Hét nieuwe ondernemende event vol kennis en inspiratie

Business4students is dit jaar onderdeel van een nieuw concept “Short Business Meet Up” en vindt plaats op woensdag 1 juni om 15.00 uur in de theaterzaal van RSG Stad & Esch. Ondernemerschap, duurzaamheid, studentstarters, inspirerende sprekers en natuurlijk een business netwerkborrel staan centraal. Hét ondernemende event, dat je niet wilt missen! Iedere bezoeker beleeft een innoverende middag & gaat met een inspirerend cadeau naar huis! Het programma wordt gepresenteerd door bevlogen presentator en ondernemer Martin Schoonheim.

Het event is een initiatief van de Regiocampus en wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen; hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Hogeschool Stenden, Drenthe College, Deltion College, RSG Stad & Esch en CSG Dingstede. Gemeente Meppel is ook actief betrokken bij de organisatie en wil hiermee jong ondernemerschap bevorderen. Het event voor ondernemers, onderwijs, studenten, bestuurders, gemeenten en instellingen richt zich op ondernemerschap, kennis en inspiratie!

Pitchwedstijd
“Met de pitches van ondernemende studenten en de verbinding met ondernemers, willen we (jong) ondernemerschap stimuleren onder het motto ‘leren ondernemen en ondernemend leren”, vertelt Peter de Visser, bestuurder van RSG Stad & Esch en CSG Dingstede.
De jury bestaat dit jaar uit een wethouder van gemeente Meppel, Marc Jan van der Linde namens Ondernemend Nijeveen en alle ondernemers verenigingen van de gemeente Meppel, Fijko Roozeboom van de Rabobank MSS en Raymond Bosch namens “Ik ben Drents Ondernemer”.
De namen van de coaches blijven nog geheim tot aan het event. De studenten winnen een coach, ervaren ondernemers uit de regio. De jury bepaalt welke student het beste ondernemende idee heeft. Deze student wint de geldprijs van 500 euro, aangeboden door de Rabobank MSS. Daarnaast selecteert de organisatie “Ik ben Drents Ondernemer” studenten, die mee mogen doen aan de zes maanden studentenstartersbegeleiding.

Inspiratie en kennisdeling
Naast de pitches staat kennisdeling centraal. De eerste sprekers zijn de ondernemers Bastiaan en Thomas Schulski. Zij nemen de gasten mee in hun proces van ondernemen met hun bedrijf Alt2. Zij zijn, net als de pitchers, gestart met ondernemen tijdens hun studie. Wat hebben zij geleerd, wat zijn hun successen tot nu toe? Een ware inspiratie voor startende, maar zeker ook ervaren ondernemers. De tweede spreker is Johan Jonker van Isala. Johan vertelt over het nieuwbouw proces van Isala en welke circulaire- en duurzaamheidsaspecten zijn toegepast. De gasten zullen veel kennis op doen over het full electric ziekenhuis, waar Meppel erg trots op is. De derde spreker is Vince van Leth, de vermakelaar. Vince is een echte creatieve ondernemer. Door inspirerende voorbeelden zal hij de gasten interactief meenemen in omdenken in ondernemerschap. Kortom, stimuleer jong ondernemerschap en laat je inspireren! Iedereen is welkom, meld je snel aan voor het event en de borrel via info@regiocampus.nl.

De Regiocampus
Short Business meet up is onderdeel van de Regiocampus, dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Foto Regio Campus. Dé studentpitchers van Short Business meet up tijdens de masterclass marketing & sales, begeleidende studenten logopedie van Windesheim en de organisatie “ik ben Drents ondernemer” en de Regiocampus.