Nieuws

Welkom Online workshops digitale les voor 65 plussers Meppel

Bibliotheek Meppel start op 25 april met het aanbieden van Welkom Online workshops, een digitaal lesprogramma voor 65-plussers uit Meppel. Soms kan het lastig zijn voor ouderen hun weg te vinden in de digitale wereld. Met behulp van vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds worden deelnemers tijdens een informele workshop begeleid bij hun eerste stappen online. Zij leren naast de eerste basis stappen ook hoe online een afspraak maken bij de huisarts, een route opzoeken op Google Maps of boodschappen doen via het internet. Ook komen de mogelijkheden voor digitaal sociaal contact, zoals via e-mail, Facebook of WhatsApp, aan bod.

Workshop Mobiliteit: laagdrempelig en praktijkgericht

Tijdens de eerste Welkom Online workshop bij bibliotheek Meppel staat het thema mobiliteit centraal. De insteek is heel praktisch. Zo leren deelnemers bijvoorbeeld hoe ze een route kunnen opzoeken via Google Maps, bespreken we de mogelijkheden van de OV-chipkaart en oefenen we met de OV9292-app en Street view. Daarnaast is er tijdens de workshop natuurlijk ook alle ruimte voor andere vragen op digitaal gebied.

Datum en aanmelden

De workshop mobiliteit vindt plaats bij Bibliotheek Meppel (Marktstraat 27) op donderdag 25 april om 15:00 uur en duurt 1,5 uur. Deelname is gratis, deelnemers moeten enkel hun eigen tablet, laptop of smartphone meenemen. Aanmelden kan via de website van bibliotheek Meppel www.bibliotheekmeppel.nl, lukt dit niet kom dan langs in de bibliotheek.

Tekst Bibliotheek Meppel/ foto shutterstock (RTV Meppel)