Ondernemend

Welke providers bieden glasvezel aan in Drenthe?

Commerciële partnerbijdrage

Profiteren van snel internet zonder haperingen, daar willen we natuurlijk allemaal wel voor tekenen. En veel mensen hebben dat al gedaan, want in Drenthe zijn er talloze glasvezelaansluitingen aangelegd, en er zijn ook al heel wat huishoudens die de overstap hebben gemaakt. Wij hebben hieronder een overzicht van de glasvezelnetwerken in Drenthe, met name in Meppel.

Welke aanbieders bieden glasvezel in Meppel?
Er zijn een aantal internetproviders die in Meppel glasvezel aanbieden. Toch is het goed om te weten dat lang niet alle providers glasvezelinternet op jouw adres aanbieden. Dit is namelijk afhankelijk van welke provider glasvezel heeft aangelegd in jouw regio.

Het is dus belangrijk dat je kijkt welke providers glasvezel aanbieden bij jou in de buurt. Zo heb je de verschillende aanbieders; Budget, Odido, Online.nl, KPN, Tweak, Delta Fiber en Youfone. Met deze onafhankelijke glasvezelcheck kom je daar snel achter. Je vult op deze vergelijkingssite je postcode in met bijbehorende huisnummer en vervolgens krijg je een lijst met beschikbare aanbieders.

Hoeveel kost het?
Er zijn veel verschillende punten die de prijs van een glasvezel- of kabelabonnement bepalen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de up- en downloadsnelheid, de provider en hoe uitgebreid je pakket is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met alleen internet, maar je kunt ook kiezen voor een alles-in-een-pakket. Bij alles in een kun je namelijk gebruikmaken van de vaste telefoon, de televisie en het internet. Het spreekt voor zich dat je hier meer voor betaalt dan wanneer je alleen een abonnement afsluit voor internet. Een abonnement kost maandelijks vanaf € 35, -.

Kies je voor glasvezel of kabelinternet?
De prijs is natuurlijk belangrijk, maar het is ook goed om te kijken naar de voor- en nadelen van zowel glasvezel- als kabelinternet. Zo staat glasvezel bekend om de betrouwbaarheid en de enorm snelle verbindingen. Kabelinternet kan ook hoge snelheden behalen, maar niet zo snel als glasvezel, vooral de uploadsnelheid is via de kabel een stuk trager. Het is goed om te weten dat de internetverbinding via de kabel voor de meeste gezinnen voldoende stabiel is.

Wel is het zo dat glasvezel nog niet bij alle huishoudens is aangesloten, terwijl de meeste huishoudens wel kunnen profiteren van de kabel.

Het ligt er vooral aan welk type internet op jouw adres beschikbaar is. Een tip is om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken.

In welke wijken in Meppel is glasvezel beschikbaar? 
Er zijn al een paar wijken in Meppel waar je glasvezel kunt krijgen. Het verschilt per wijk van welke provider je gebruik kunt maken. KPN heeft in de ene wijk het glasvezelnetwerk aangelegd, terwijl in de andere wijk Odido het glasvezelnetwerk beheert. In sommige wijken kun je profiteren van zowel KPN als Odido.

Glasvezelabonnementen in Drenthe
Opvallend is dat driekwart van Drenten al is voorzien van een glasvezelaansluiting, maar slechts een kwart heeft een glasvezelabonnement afgesloten. In Meppel zijn er 18.395 huizen, waarvan er 16.730 een glasvezelaansluiting hebben. Meer dan de helft van alle huishoudens heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Dat is dus een stuk meer dan het gemiddelde in Drenthe.

Steeds meer ondernemers willen glasvezel
Niet alleen huishoudens stappen over op glasvezel. Steeds meer Meppelse ondernemers zien de voordelen in van glasvezelinternet. Dankzij de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen van Meppel kunnen ook ondernemers straks profiteren van een snelle internetverbinding. Ook bedrijven willen minder last hebben van storingen, en hun werkzaamheden via internet sneller kunnen uitvoeren.