Regio

Wegwerkzaamheden in Havelte en Dieverbrug

Van maandag 4 tot en met vrijdag 15 september 2023 vinden werkzaamheden plaats aan een gedeelte van de weg N353 en het naastliggend fietspad bij de rotonde Havelte. In diezelfde periode wordt ook de weg N855 bij Dieverbrug aangepakt.

Werkzaamheden rotonde en fietspad in Havelte
De aannemer vervangt de deklagen van de rotonde en het fietspad. Ook worden er, om de veiligheid te vergroten, grasbetontegels aan beide zijden van de N353 aangebracht. De rotonde en het fietspad zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Weggebruikers kunnen een alternatieve route volgen die wordt aangegeven met borden. Er is een omleidingsroute voor fietsers en eentje voor het overige verkeer.

Werkzaamheden Dieverbrug
De aannemer gaat geluidsreducerend asfalt aanbrengen op de weg N855. Om de veiligheid te vergroten wordt er een geel vlak bij de kruising met de Dwingelderdijk en de Dieversluis aangebracht. Ook komt er een rode streep (rode asmarkering) over de gehele lengte van het afgesloten deel met uitzondering van de kruising. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de Dieverbrug tot het bord ‘einde bebouwde kom’ richting Dwingeloo. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden.

Tekst Provincie Drenthe/foto Pixabay