Ondernemend

Wat kun je allemaal doen en beleven in Meppel en omgeving?

Commerciële partnerbijdrage


Niets is leuker dan op een trip gaan in eigen land! Hoewel we onszelf een ‘klein kikkerland’ noemen, is Nederland best groot en rijk aan diverse steden. Gelukkig kun je gemakkelijk een andere provincie bezoeken met het openbaar vervoer of de auto. Een stad die we echt aanraden is Meppel, de kleinste gemeente in Drenthe waar meer dan 30.000 inwoners wonen. In dit blog geven we je vier tips voor een leuk dagje uit in Meppel en omgeving.

Bekijk de hoge Meppeler Toren
Het middelpunt van Meppel is de iconische, 45 meter hoge Meppeler Toren. Dit monument stamt uit de middeleeuwen en is tot op heden de aantrekkingskracht van de stad. Elke donderdag is er ook een markt dicht bij dat gebouw en je kunt zelfs ook de toren van binnen zien. Let erop dat je wel 147 treden moet beklimmen om naar de top te komen, dus draag stevige schoenen en geiten wollen sokken om de klim te overleven. Het is het echter wel waard, want zodra je boven bent, zul je beloond worden met een fantastisch uitzicht van de stad en omgeving.

Leer meer over drukkunst in het Drukkerijmuseum
Wist je dat Meppel vroeger bekend stond als een drukkersstad? In het Drukkerijmuseum, dat zich bevindt in drie monumentale panden in het centrum, kun je meer leren achter de geschiedenis van drukkunst. Het museum begint bij de eerste vormen van communicatie en de ontwikkeling van het schrift tot aan de ontwikkeling van drukkerijmachines in de jaren 50. Daarnaast organiseert het museum regelmatig demonstraties van handzetten, papierscheppen en boekbinden. Bovendien organiseert het museum ook tijdelijke tentoonstellingen van lokale kunstenaars. Dit is ook een leuk uitje voor alle leeftijden, dus neem het hele gezin mee naar dit prachtige museum.

Maak een lange wandeling in het Wilhelminapark
Kunst, historie en natuur: deze drie dingen vind je allemaal in het oude Wilhelminapark. Leonard Springer, een bekende tuinarchitect, heeft het park ontworpen. In dit park kun je heerlijk wandelen langs de rivier de Reest, een hertenkamp en een parkvijver met een heuse fontein. Het fijne aan dit park is dat het dicht bij het treinstation zit, dus het is zeker waard om er een wandelingetje te maken. Zorg ervoor dat je comfortabele yoga sokken en wandelschoenen draagt, anders heb je aan het einde van je wandeling misschien last van je voeten. Dat wil je natuurlijk niet hebben, dus wees goed voorbereid!

Kijk je ogen uit in De Hoofdstraat
Het hart van Meppel is de Hoofdstraat, een uitgebreide winkelstraat, omringd met prachtige, oude panden. In deze straat kun je dus niet alleen lekker goed winkelen, maar je kunt ook de panden zelf nog even bewonderen. In deze straat is er ook een pand (nummer 73) waar je 80 bronzen herinneringstegels kan vinden, waarop de namen van de in de oorlog gedeporteerde Joden staan. In de buurt van De Hoofdstraat vind je ook verschillende pleinen. De meeste inwoners raden het Kerkplein aan, maar je moet zeker ook de Groenmarkt en De Wheem bezoeken. Op deze pleinen proef je echt de huiselijke en gezellige sfeer van Meppel.