Ondernemend

Wat is er te doen in Meppel?

Commerciële partnerbijdrage

Woon je in of in de omgeving van Meppel? Of wil je gewoon een leuk dagje weg? Dan is Meppel een prima plek om te genieten. De stad aan het Meppelerdiep is een oude handelsstad in het uiterste zuidwesten van Drenthe. Meppel is niet heel groot, maar heeft veel bezienswaardigheden. Wat er te doen is in Meppel lees je in dit artikel. Ben je klaar om een dagje op pad te gaan in Meppel?

Gastvrij Meppel is belangrijke plek in Nederland
Meppel heeft een rijke geschiedenis. Rond 1141 stonden er al boerderijen aan het Meppelerdiep. Het was een gemeenschap die steeds meer mensen aantrok. Meppel is altijd al gastvrij geweest. De stad had een belangrijke functie door de ligging tussen de Zuiderzee en de Drentse kanalen. Nog steeds is Meppel de toegangspoort naar het westen voor Oost- en Noord-Nederland en Duitsland. Het is en blijft dus een belangrijke plek in Nederland. In 1644 kreeg Meppel stadsrechten. In de stad stond toen al de Grote Mariakerk en ook de mooie grachten waren er aanwezig. Deze grachten hadden toen al de Amsterdamse namen: Heerengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Daardoor kreeg Meppel de bijnaam het Mokum van het Noorden. De kerk en grachten zijn interessant om eens te bezoeken. Net als de watertoren, molen De Weert, molen De Vlijt, het station en de historische binnenstad met al zijn pakhuizen en sfeervolle pleinen. Je kan in het centrum heerlijk shoppen. Heb je bijvoorbeeld een afdekplaat kookplaat nodig? Of een spatscherm voor in de keuken? Kijk voor meer informatie over een spatscherm keuken waar in Meppel je die kunt vinden. Er is voor iedereen genoeg te doen in Meppel. Laat je verrassen door de binnenstad.

Wandelen met daarna een speciaalbier uit Meppel
Het stadsdeel Oud-Zuid is een mooie plek om te wandelen. Hier staan veel monumentale huizen met elk een eigen verhaal. Pak daarna nog even een terras in Meppel en vraag om een Gula biertje. Dit is speciaalbier uit Meppel zelf. In en rond Meppel is veel groen. Mensen worden gelukkig van groen en daarom is de natuur zeer belangrijk voor de stad. Meppel heeft mooie parken, waaronder het Wilheminapark. Op de laatste zondag van de zomervakantie vindt hier Picknick in the Park plaats. Tijdens deze zondag zit het Wilhelminapark vol met mensen met hun picknickmanden en flessen rosé. Tijdens dit evenement laat de cultuur uit Meppel zich zien aan het brede publiek. Kom jij ook genieten met je vrienden en/of familie?

Ook voor kinderen is Meppel een fijne plek
Voor kinderen is er genoeg te doen in Meppel. Tijdens Mini Meppel kunnen ze vier dagen vlotten bouwen. En het hoogtepunt is dan natuurlijk de parade door de grachten op hun eigen gemaakte vlot. Het hele jaar ‘los’ kunnen ze bij Bad Hesselingen. Hier is een zwembad, klimpark, midgetgolf en speeltuin. Vlakbij Meppel vind je Dierenpark Taman Indonesia. Dit is een klein dierenpark in Kallenkote. Het park is gespecialiseerd in dieren uit Indonesië. Bij regen is Ballorig een uitkomst. Daar is voor iedereen volop vertier!

Foto: pexels.com