Cultuur

Warme vertelavond in Koekange op 15 maart a.s.

Vrijdag 15 maart a.s. kunt u weer komen luisteren naar verhalen, gedichten en muziek bij Verhalen rond de Kachel in De Hooiberg van Huize Welgelegen van de familie Bout. Het belooft wederom een boeiende avond te worden. De verhalen komen dit keer van schrijver en historicus Tonko Ufkes uit Zevenhuizen. Hij won in 2019 de Freudentahlpries, de belangrijkste prijs voor literatuur in het Nedersaksisch.

Voor de poëzie komt Cornelis Kaptein uit Zwolle. Hij is geboren “op Urk” en leest gedichten voor in het Urks en vertelt het een en ander over zijn taal. En natuurlijk is er muziek ! Dit keer is dit Annemiek Drenth. Zij won in 2012 het Drents liedjesfestival met het liedje Ik bin zo wies.

Dit is alweer het vijftiende seizoen dat de familie Bout samen met Ria Westerhuis en Rob Zandgrond intieme vertelavonden organiseert in een sfeervolle ambiance. De keus van de artiesten en de muzikale omlijsting zorgen voor een ontspannen avondje uit. Reserveren :Mevr. Bout tel. 0522-451771 of per mail : info@welgelegen.com Presentatie : Ria Westerhuis, techniek : Rob Zandgrond De avond begint om 20.00uur. Adres : Prinsesseweg 8 te Koekange

Cheryl Groen (bron tekst/foto Ria Westerhuis)