Nieuws

Walking Football gaat van start in Meppel

Meppel Actief & Gezond start een pilot Walking Football in samenwerking met FC Meppel. Er wordt donderdag 2 september begonnen met een kick off. PEC Zwolle geeft de 1e walking football training. Mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder zijn welkom tijdens deze trainingen bij FC Meppel, op sportpark Ezinge.

Walking Football, of op z’n Nederlands Wandelvoetbal, lijkt veel op ‘gewoon’ voetbal, maar kent een paar andere regels. Zoals de naam al zegt, rennen de spelers niet, maar lopen ze in een wandeltempo over het veld.

Dit beslaat een kwart van een normaal voetbalveld met daarin kleine doeltjes. Een team bestaat uit zes veldspelers. Er doet geen keeper mee en de buitenspelregel is niet van toepassing. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden. Alle deze regels zijn ingesteld om de fysieke belasting zo laag mogelijk te houden en blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

In 2013 werd de sport in Nederland geïntroduceerd. Sindsdien zijn er meer al honderden voetbalclubs die deze spelvariant aanbieden. Dankzij Walking Football is het mogelijk om je leven lang te blijven voetballen.

De training start met een inleidend praatje. Vervolgens wordt er een uur getraind. Frans Fleer, een ervaren trainer, begeleidt de uitgebreide warming-up, een aantal oefeningen en spelvormen. Met een partijtje sluit hij de training af.

Na afloop kunnen de voetballers dan ook nog even napraten met een kop koffie, als ware het een heuse derde helft. Het motto is immers: ,,Je bent nooit te oud om te leren.”

Waar: FC Meppel, Ezingerweg 58A, 7943AZ Meppel.
Wanneer: Elke donderdag vanaf 2 september.
Tijdstip: 9:30 uur inloop koffie/thee, 10:00 – 11:00 uur training.

Aanmelden: Neem contact op met buurtsportcoach Liane van Elp: 06-13702656 of stuur een mail naar info@meppelactief.nl (vermelden naam, telefoonnummer).
Kosten: 1e vijf trainingen zijn gratis en op eigen risico.