Sport

Walking Football een blijvertje in Meppel

In september startte Meppel Actief samen met FC Meppel en Old Stars een pilot Walking Football. Een groep van ca 30 geïnteresseerden kwam toen op het veld en maakte de eerste trainingen mee. Walking football wandelvoetbal of fit-voetbal is een aangepaste vorm van voetbal De proef van Meppel is gericht op 60-plussers.

Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen, namelijk er mag niet worden gerend, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld zonder keepers op een veld van 42 bij 21 meter. Doelen: 3 meter breed , 1 meter hoog.

We gingen deze week eens buurten en zagen een flinke groep senioren aan de training. Ditmaal geen korte broeken meer want het was behoorlijk fris. Maar het fanatisme was er niet minder om. Na de warming up werden er partijtjes gespeeld. Gezien het enthousiasme en de inzet lijkt Walking Football een blijvertje in Meppel. Informatie op https://www.fcmeppel.nl/teams/oldstars-walking-football-

Foto Kylian Mol