Nieuws

Waarom motors kieken aan kanaal of op viaduct?

Zeg het maar. Waarom gaan we in 2022 nog met zijn allen langs de weg staan om motoren te kijken? In Havelte is voor voormalig restaurant de Linthorst zo’n plek waar de regio zich verzamelde. Meer naar Meppel langs de snelweg en op de viaducten. Waarom gaan we er naar de TT-gangers staan zwaaien? Dat terwijl we tegenwoordig eigenlijk elke dag wel op een viaduct naar files kunnen zwaaien?

Traditie? Omdat we ermee zijn opgegroeid? Westerlingen uitzwaaien die Drenthe hebben bezocht? Voer voor psychologen. Wellicht dat een student er op kan afstuderen. In Havelte was het ouderwets gezellig. Na twee jaar celibaat werd ook dit weer als een feestje ervaren. Een flink deel van de Drenten stond langs de kant te zwaaien en te roepen.

Passanten nemen dat beeld van die gastvrije provincie mee naar huis. Aardige mensen die Drenten. Voor sommigen is het ook meer motors kieken. Kijk: een Yamaha, een Kawasaki, Ducati, alle merken compleet met typeaanduiding worden herkend. Het merendeel staat er evenwel voor de gezelligheid. Niet naar de race geweest maar wel een eventjes de TT dichtbij huis meegemaakt. Het bleef maar doorrijden.

Foto Jim Stap Media