VVD Meppel presenteert nieuwe & ervaren kandidaten

Roelof Pieter Koning keert terug bij VVD Meppel

Met een kieslijst van 22 namen gaat VVD Meppel naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De lijst wordt aangevoerd door de kersverse partijleider en huidig wethouder Robin van Ulzen. Opvallend is de terugkeer van zijn voorganger, Roelof Pieter Koning.

Van Ulzen zegt met trots zijn eerste kandidatenlijst te presenteren. Hij noemt het een sterke lijst met veel bekende gezichten en nieuw politiek talent. “Ik ben ontzettend trots op dit team. En we staan klaar om aan de slag te gaan voor Meppel”, aldus Van Ulzen. “Dit worden belangrijke verkiezingen. Op het gebied van woningbouw en economie is er werk aan de winkel de komende jaren.”

Waar de huidige partijleider, Frank Perquin, zijn vertrek heeft aangekondigd, gaan de andere zittende raadsleden Jan Roelof Meesters uit Haakswold, Marisa Grotens uit Nijeveen en Franz Dohle uit Meppel wel door. Zij staan op plaats 2, 3 en 5. Nieuw zijn Hans van Scheijen (Nijeveen). Hans brengt veel ervaring mee uit het bedrijfsleven. Ook nieuw op de lijst is Liselot Raat, 18 jaar. Zij staat op nummer 6.

Roelof Pieter Koning staat op een symbolische, 22e plek. Hij wil VVD Meppel dienen als lijstduwer. Hij vertrok vorig jaar uit de Meppeler politiek voor een baan bij Rijkswaterstaat. Op dat moment was hij 12 jaar raadslid.

Foto eigen