Vrouwenkoor Hera in de kerk op Blijdenstein

Op 6 maart a.s. wordt er in de kerk op “Blijdenstein” een concert georganiseerd voor “Vrouwenkamerkoor Hera” o.l.v. Raghna Wissink onder de noemer “Bespiegeling”, met medewerking van Emma Berentsen, Gerrit Schaafsma en Hans Tijssen. Aanvang: 15.30 uur. Entree: 15 euro. Reserveren: joke.vd.veen@home.nl.

Onder de noemer Bespiegeling geeft Vrouwenkamerkoor Hera dit voorjaar een unieke concertreeks in het Oosten van Nederland (en Hoorn!). Een concertreeks waarin ruimte is voor prachtige muziek en voor ontmoeting, bezinning en bespiegeling. Reflecterend op de bijzondere en soms bijzonder eenzame coronaperiode en passend bij de ingetogen sfeer van de passietijd.

Het programma bestaat uit koormuziek van Scandinavische, Nederlandse en Vlaamse componisten, ondersteund door teksten die Gerrit Schaafsma schreef tijdens de Coronalockdown van 2020-2021.

Hans Tijssen verzorgt op zijn beurt de verbindende compositie tussen tekst en muziek, terwijl theatermaakster Emma Berentsen het concept ‘ontmoeten’ en het regie advies voor haar rekening neemt.

De 15 geschoolde zangeressen van Hera zijn, onder leiding van dirigent en artistiek leider Raghna Wissink, verantwoordelijk voor de vocale en muzikale kwaliteit van deze bijzondere reeks optredens.

Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid om samen na te genieten, dit onder het genot van een drankje, dat door de ‘Vrienden van Blijdenstein’ wordt verzorgd

Foto Hera Facebook