Cultuur

Voorjaarsconcert Apollo de Wijk

Na een avond vol betoverende muziek kijkt Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk terug op een onvergetelijk voorjaarsconcert op zaterdag 16 maart. De jeugd, het slagwerkensemble en het harmonieorkest hebben zich van hun beste kant laten zien voor een volle zaal, waar het publiek werd meegevoerd op een muzikale reis vol passie en vakmanschap.

Het concert bood niet alleen een podium voor het indrukwekkende talent van de jonge musici en ervaren spelers, maar ook een gelegenheid om belangrijke mijlpalen binnen de vereniging te vieren. Tijdens deze avond werd er speciale aandacht besteed aan de jubilarissen, die samen een indrukwekkend aantal jaren muzikant zijn, Mariska Knegt 25 jaar, Tonja Slippens 40 jaar, Gea de Leeuw 50 jaar en Geert Lubbinge met maar liefst 60 jaar.

Tijdens het concert werd ook stil gestaan bij de benoeming van de oud voorzitter Lambert Vos als erelid, op de algemene jaarvergadering van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo woensdag 13 maart 2024 jl. Lambert bekleedde de de afgelopen jaren meerdere functies binnen het bestuur, zijn benoeming tot erelid is dan ook een blijk van waardering die door de hele vereniging wordt gedeeld.

Na het voorjaarsconcert en de bijzondere mijlpalen die zijn gevierd, kijkt Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk vol enthousiasme naar de toekomst. De volgende muzikale uitdaging staat al weer op het programma, 14 april zal het Harmonieorkest een muzikale wandeling organiseren, van de Coop in de Wijk naar de kerk in IJhorst. De start is om 13:15 uur en op diverse plekken op deze route zal muziek ten gehore worden gebracht door de leden van het Harmonieorkest. Om 15:00 uur zal een afsluitend concert plaatsvinden in de kerk.

Tekst/foto: Apollo de Wijk