Regio

Volksfeest Havelte presenteert alternatief programma

Een feest zoals Havelte gewend is, lukt helaas dit jaar niet. Daarom ging er een streep door het Volksfeest Havelte. De feestcommissie in het dorp komt wel met een alternatief programma zodat de Havelters zich niet hoeven te vervelen in het eerste weekend van september. “Het feestweekend geruisloos voorbij laten gaan, gaat niet gebeuren”, schrijft de feestcommissie.

Er worden kleinschalige activiteiten georganiseerd. Op donderdag 2 september zijn er ‘Olympic Survival Games’. Dat wordt georganiseerd samen met Survivalrun Havelte en OBS de Bosrank. Het wordt een sportieve dag waar de kinderen worden uitgedaagd met puzzels, klimmen en survivallen.

Op zaterdag 4 september gaan de Havelters normaal naar de feesttent, nu komt de tent naar de Havelters. Inwoners wordt gevraagd om zelf een barbecue te organiseren met een gezellig feestje en het adres te mailen naar info@volksfeesthavelte.nl. Dan komt de feestcommissie langs met muziek! (19:00-23:00 uur)

Op zondag 5 september is er een fietstocht. Er zijn routes uitgezet van verschillende afstanden, die voor de echte liefhebbers te combineren zijn tot één route van formaat.

Foto Hans Wolff

Onderweg zijn er spelletjes voor jong en oud waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Op de kortste route zijn de spellen ook geschikt voor jonge kinderen.

Uiteraard gaan de verschillende routes langs onze plaatselijke horecagelegenheden, die er natuurlijk alles aan doen om jullie een aangenaam pauze-moment op hun terrassen te bezorgen. Binnenkort volgt informatie over de starttijden.