Regio

Volg de verkiezingen bij RTV Drenthe

RTV Drenthe houdt op dinsdagavond 14 maart een afsluitend verkiezingsdebat voor de Provinciale Staten. De lijsttrekkers van 18 provinciale partijen in Drenthe doen aan dit debat mee. In het debat worden vijf thema’s behandeld. Stikstof, de Wolf, permanente bewoning vakantiewoningen, verdubbeling N34 en geld voor een nieuw stadion van FC Emmen.

Debat
De leiding van het debat is in handen van Margriet Benak en Serge Vinkenvleugel. In elke ronde debatteren acht statenleden in wisselende samenstelling. De vier grootste partijen in de Staten komen bij drie thema’s aan bod, de overige partijen bij twee thema’s. Het debat wordt live uitgezonden op TV Drenthe tussen 19.30 uur en 21.00 uur.

Uitslagenavond
Op woensdagavond 15 maart houdt RTV Drenthe samen met de provincie een uitslagenavond in het provinciehuis in Assen. Deze avond wordt live uitgezonden van 21.00 uur tot 01.00 uur op radio en televisie. In die uitzendingen maken we bekend hoe er gestemd is en wat dit betekent voor de samenstelling van de Provinciale Staten. Tijdens de avond schuiven verschillende gasten bij Margriet Benak aan tafel om hun licht te laten schijnen over de uitslagen.

Volg de verkiezingen bij RTV Drenthe
Het Verkiezingsdebat op dinsdagavond 14 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur. De uitslagen op woensdag 15 maart van 21.00 uur tot 01.00 uur op Radio en TV Drenthe.

Tekst en foto RTV Drenthe